DHD Training

Dressuurtraining ~ Werk aan de hand ~ Wedstrijdbegeleiding 

Onze paarden


Armani, de ster van onze stal. (Smetana x Koriander) Deze donkerbruine dappere ruin van net 1.62m uit 2005, loopt op sinds 2016 op Grand prix niveau. Januari 2010 heeft Marieke Armani gekocht als handelspaard, toch liep dat anders dan verwacht. Katinka had direct een goede klik met Armani, ondanks dat het allemaal niet vanzelf ging zijn ze van de B naar de GP gereden in 6 jaar! De hoogtepunten waren het NK U25 GP en op de Hippiade brons met het viertal PSV de Langenberg! Op dit moment is Armani nog steeds fit to compete en hopelijk een sportief jaar tegemoet in 2022.

Emilia, is een San Dior x Junior stv uit 2009. Deze prachtige donkerbruine merrie kwam onverwachts op het pad van Katinka als trainingspaard, maart 2020 hebben we haar overgenomen van de vorige eigenaresse. Emilia bleek een heftige blessure aan de hals te hebben, dit hebben in samenwerking met dierenartsen zoveel mogelijk kunnen verhelpen. De revalidatie bestond het eerste half jaar uit onbelaste training, werken aan de hand, longeren en cavalettiwerk aan de longe, dit pakte zei goed op en loopt op dit moment Z1 dressuur en zijn ze aan het trainen voor de overstap naar het Z2.


Flower Power, Undigo x TCN Partout, een pittige donkerbruine merrie is sinds 2017 eigendom van Marieke, op dit moment loopt Flower met Katinka Z2 en zijn ze aan het trainen om de overstap naar het ZZ licht te maken. In 2020 heeft flower veulen gehad van Le Formidable, Phoenix DHD. Tijdens 4 maanden dracht is Flower geopereerd aan koliek, het is een wonder dat ze er allebei gezond vanaf zijn gekomen. Het doel met Flower het komende jaar in de Lichte tour uit te komen. Helaas is Flower Power begin 2022 overleden aan de gevolgen van zware koliek.
Fernando, Armani x OO seven, is het wedstrijdpaard van Marieke, op dit moment zijn ze bezig met de overstap naar het ZZ licht. Deze machtige vosruin hebben we sinds 2010 met 6 maanden oud in eigendom. Fred, zoals wij hem noemen heeft Marieke weer op het paard geholpen na een paardgerelateerd ongeluk waarbij een hele hoop angst en pijn kwam kijken. Het doel voor het komende jaar is de overstap naar de ZZ zwaar en hopelijk volgt daarna snel de Lichte tour. Wij verwachten dat Fred in de subtop echt mooi tot zijn recht kan komen.


Dolphin's Cry, het fotomodel van onze stal is het paard van Lindi van Schaik (nichtje van Marieke en Katinka). Dol is een prachtige ruin uit 2008, het is een Uphill x Droomwals en is  in eigendom sinds 6 maanden oud (2008), Lindi en Dollie komen uit in de M1 dressuur. En kijk nou zelf even hoe knap hij is!Grace, de mascotte van onze stal! Grace is een kleine shetlander van 18 jaar en loopt bij ons los over het terrein. Vooral omdat ze overal onderdoor kan en we het hebben opgegeven. Ze is extreem lief, maar mega ondeugend soms! Elke dag helpt ze met opzadelen, trainen en afzadelen, ze is er altijd bij is stal of in de baan als steun!Phoenix DHD, is het fokproduct van Flower en is geboren mei 2020, het is een merrie en helemaal zwart zonder aftekeningen. Le Formidable x Undigo, op dit moment staat zij in een kleinschalige opfok in Zeeland met haar vriendinnen, nadat zij de eerste 1,5 jaar dichtbij huis of thuis heeft doorgebracht. Phoenix is echt een poppetje om te zien, niet zo groot, heel chic gebouwd en enorm lief.


Phaylynn, is een Fürst Jazz x Ebony en is door Marieke aangekocht als maatje van Phoenix in de opfok, zij komt ook uit mei 2020, we verwachten dat Phaylynn een merrie wordt met veel maat en ook zij staat op dit moment natuurlijk in Zeeland.


Kyra, heeft Marieke als laatste aangekocht, natuurlijk vanwege de vlekken. Kyra komt uit april 2020 en is echt een plaatje om te zien. Zij is een Ceasar ter Linden een bonte eventing hengst met achterin de lijn Ferro en de moederlijn bestaat uit Friezen. Kyra is het meest aanwezig van de drie dames en staat met de rest ook in Zeeland.Ruby Love, is door Jolijn gefokt uit haar merrie Altesse, juli 2021 geboren en is een Iron x Goodtimes. Ruby is prachtig om te zien en kan heel apart bewegen. Wij verwachten veel van hun als combinatie over een paar jaar. Helaas heeft Altesse ons verlaten in oktober 2021 toen Ruby net drie maanden oud was. Gelukkig is Ruby heel sterk en weerbaar en heeft ze direct een vriendin erbij gekregen. Op dit moment staan ze bij ons thuis groot te worden, zodra ze er klaar voor zijn mogen zij ook naar de opfok in Zeeland waar onze jaarlingen staan.


Viva La Vida, heeft Jolijn aangekocht als vriendin voor Ruby na het verliezen van Tess. Viva is geboren mei 2021 en is een Jamesson Rs2 x Florencio, deze pittige bruine merrie is heel chic om te zien en in het bewegen, ze doen het heel goed samen en mogen bij ons thuis nog even uitgroeien voordat ze naar de opfok verhuizen


On My Mind, staat sinds 2022 bij ons op stal en is in eigendom van Jolijn. Ollie is een drie jarige ruin van In Style en wordt op het moment zadelmak gemaakt. Het plan met Ollie is om hem door te rijden en uit te brengen tot hij zes jaar is en hem dan te verkopen. Tegen die tijd komen namelijk de jonge merries Ruby Love en Viva la vida van Jolijn terug naar huis om aan hun opleiding te beginnen.

Altesse, een grote bruine merrie van 2005, Goodtimes x Voltaire, in eigendom van Jolijn, Z2 dressuur, een ster in werken aan de hand. Door halsproblematiek en ook SI problemen veel en lang moeten revalideren, met werken aan de hand toch nog functioneel aan de training kunnen krijgen om weer de sport in te gaan! Helaas drie maanden na het krijgen van Ruby Love heeft Tess ons verlaten door grote inwendige problemen. In oktober 2021 is er nieuwe ster aan de hemel gekomen. Tess is echt een boegbeeld in ons bedrijf, door haar lichamelijke ongemakken hebben we ontdekt wat onbelaste training zoals werken aan de hand nou echt kan betekenen voor de paarden. Bedankt Tess voor alle wijzen lessen.


Frankie, deze stoere hengst hebben we in 2020 mogen verwelkomen van Grace, hengst, helaas heeft hij ons ook weer snel moeten verlaten. Vier maanden na de geboorte hebben we hem moeten laten gaan vanwege een gebroken knie die niet meer gemaakt kon worden. Maar wat hebben we van hem genoten en om hem gelachen die korte tijd. 


Trainingspaarden


Lady Star, is een imposante 12 jarige vos merrie van Lord Loxley x Davignon die bij ons in de straat gestald staat en wij drie keer per week voor haar eigenaar onder het zadel trainen bij ons op stal voor de verkoop. Deze merrie kan alle oefeningen t/m het Z2 en zijn wij nu aan het doortrainen om sterker te maken en op te leiden naar een hoger niveau. Wij verwachten dat zij erg geschikt is voor een junioren of young rider ruiter/amazone, omdat zij heel makkelijk beweegt en fijn na te rijden is.

Noralie, staat sinds eind mei 2022 bij ons op stal om zadelmak gemaakt te worden. Samen met haar eigenaar trainen we Nora door voor de uiteindelijke verkoop. Nora is een vierjarige merrie van Just Wimphof x Apache, ze is een ontzettend lief en braaf paard met extra bewegingen en veel vermogen. Het perfecte paard voor een ambitieuze ruiter of amazone die samen willen groeien in de opleiding en de wedstrijdring.

Total Love, staat sinds eind juni 2022 in training bij ons op stal om door te trainen en is te koop. Total Love is een vier jarige zwarte merrie van Totilas x Laries Crusador xx. Ze is ontzettend lief in de omgang en fijn mee te werken.


E-mailen
Bellen