DHD Training

Dressuurtraining ~ Werken aan de hand ~ Wedstrijdbegeleiding 

Over Katinka de Haan

Katinka is geboren op 16 februari 1993 te Amsterdam en is fulltime werkzaam voor DHD training en parttime als pedicure in Amsterdam, Katinka geeft les en traint en brengt dressuurpaarden uit op elk niveau. Zij geeft dressuur en werken aan de hand les op onze eigen stal in de Wijdewormer en op locatie, ook verzorgd zij wedstrijdbegeleiding. Katinka is sinds 2018 gediplomeerd instructrice aan de KNHS opleiding wedstrijdsport dressuur niveau 4. In juni 2020 is zij geslaagd voor de opleiding Sport Horse Manager. In 2020 is zij ook geslaagd voor het sporttraject op het NCSAH en is nu bezig met de tweede module van het werken aan de hand. 2021 gaat zij starten met het trainerstraject van het NCSAH. Katinka rijdt op Grand prix niveau met een van haar eigen paarden en heeft meerdere paarden opgeleid t/m ZZ niveau. 

https://www.ncsah.nl/ncsah-instructors/katinka-dehaan/

Armani, het eerste wedstrijdpaard van Katinka is een Smetana (Sunny Boy) x Koriander, een donkerbruine ruin uit 2005. Armani is op 31 januari 2010 aangekocht door Marieke de Haan als project paard om weer door te kunnen verkopen, onverwachts hadden Katinka en Armani een hele grote klik. Begonnen in de B dressuur en nu al een paar jaar op Grand prix niveau heeft Armani alle penny dromen van Katinka uit laten komen. Letterlijk alle klassen van de dressuur doorlopen, B t/m ZZ-licht, daarna het ZZ-zwaar, PSG, Young Riders, Intermediaire I, A, B, II, de U25 Grand prix en de Grand prix!

Kringkampioen in verschillende klassen van de breedtesport, alle klassen op de regio gestart en op het NK in de L2, Z2 en in de U25 Grand prix 2016 een bijzondere 8e plaats, helaas kreeg Armani direct na het NK in 2016 een blessure, die gelukkig snel genezen was. Helaas zijn we daarna nooit meer zo terug gekomen op niveau als dat jaar. Steeds vaker kleine blessures en heel veel spanning van Armani zorgde ervoor dat Katinka en Armani een nieuwe weg in moesten slaan. We zijn in 2018 geminderd met de wedstrijden in de Grand prix en in de afdelingsdressuur klasse Z van de vereniging PSV de Langenberg gaan strijden voor een plek op het NK. Juist hierin voelt Armani veel minder spanning, geeft elke training 200% en maakt met de wedstrijden absoluut geen fouten.

In Mei 2018 zijn we met geen ervaring begonnen met trainen voor de regiokampioenschappen klasse Z en hebben we ook gewonnen, dus een ticket voor het NK. Daar hebben we brons behaald!!!! Op het moment zijn Armani en Katinka hard aan het trainen en weer helemaal terug op niveau, beter dan voorheen zelfs. Door veel te lessen op ander terrein en weer aan de slag te gaan met het viertal hoopt Katinka toch nog een geweldige comeback te maken met Armani op Grand prix niveau.

Flower Power is sinds eind 2017 in eigendom van familie de Haan en is een pittige merrie van Undigo x T.C.N. Partout uit 2010 en loopt Z2 op het moment. Flower heeft dit jaar een prachtig zwart merrie veulen ter wereld gebracht van Le Formidable en dat is Phoenix DHD. Flower wordt nu weer opgebouwd om aan het werk te gaan en wij verwachten heel veel van haar.


Emilia (v. San Dior, 2009) is bij ons op stal sinds april 2020, deze prachtige merrie kwam onverwachts op ons pad en heeft veel lichamelijke blokkades die we nu aan het verwerken zijn. Wij zien haar op dit moment als revalidatiepaard en hopelijk in de toekomst weer als sportpaard. Wij hebben alles van Emilia vanaf het begin op film staan en is te volgen op ons YouTube kanaal net als alle andere paarden en in 2021 gaan wij beginnen met vloggen!

Katinka heeft meerdere paarden getraind en van alle bijzondere paarden die in die periode voorbij zijn gekomen hebben we wat foto's hieronder gezet.

De zwarte parel van Bovenkarspel Grace Jones LGC (Charmeur x Flemmingh) L2 geklasseerd van Fam. ter Wee (verkocht)


De getalenteerde en ook uit Bovenkarspel afkomstige merrie Furesia WD (Westpoint x Krack C) ook van Fam. ter Wee, alle punten behaald voor het ZZ-licht en ingezet voor de fokkerij.


Flower Power (Undigo x T.C.N. Partout) Z2. (drachtig van Le Formidable, uitgerekend april 2020)


En natuurlijk de enige echte Armani (Smetana x Koriander) Grand prix (eerste foto is de Hippiade L2 en de laatste foto is het NK in de klasse U25 Grand prix!!!)

 

E-mailen
Bellen