DHD Training

Dressuurtraining ~ Werk aan de hand ~ Wedstrijdbegeleiding 

Over Katinka de Haan

Katinka is geboren op 16 februari 1993 te Amsterdam en is fulltime werkzaam voor DHD training, Katinka geeft les, traint en brengt dressuurpaarden uit op elk niveau. Zij geeft dressuur en werken aan de hand les op onze eigen stal in de Wijdewormer en op locatie, ook verzorgd zij wedstrijdbegeleiding. Katinka is sinds 2018 gediplomeerd instructrice aan de KNHS opleiding wedstrijdsport dressuur niveau 4. In juni 2020 is zij geslaagd voor de opleiding Sport Horse Manager. In 2020 is zij ook geslaagd voor het sporttraject op het NCSAH en Work in hand instructor. Begin 2023 gaat zij verder met het tweede jaar van het trainerstraject bij het NCSAH. Katinka rijdt op Grand prix niveau met een van haar eigen paarden en heeft meerdere paarden opgeleid t/m ZZ niveau. Daarnaast is Katinka sinds 2022 werkzaam als werk aan de hand docent voor het NCSAH.

https://www.ncsah.nl/ncsah-instructors/katinka-dehaan/

Armani, het eerste wedstrijdpaard van Katinka is een Smetana (Sunny Boy) x Koriander, een donkerbruine ruin uit 2005. Armani is op 31 januari 2010 aangekocht door Marieke de Haan als project paard om weer door te kunnen verkopen, onverwachts hadden Katinka en Armani een hele grote klik. Begonnen in de B dressuur en nu al een paar jaar op Grand prix niveau heeft Armani alle penny dromen van Katinka uit laten komen. Letterlijk alle klassen van de dressuur doorlopen, B t/m ZZ-licht, daarna het ZZ-zwaar, PSG, Young Riders, Intermediaire I, A, B, II, de U25 Grand prix en de Grand prix!


Emilia (v. San Dior, 2009) is bij ons op stal sinds april 2020, deze prachtige merrie kwam onverwachts op ons pad en heeft veel lichamelijke blokkades die we door middel van werken aan de hand en onbelaste training zoveel mogelijk hebben geprobeerd te verhelpen in samen werking met het SMDC en Amber Koppen. Op dit moment loopt zij Z2 dressuur.


E-mailen
Bellen