DHD Training

Dressuurtraining ~ Werk aan de hand ~ Wedstrijdbegeleiding 

De DHD cup

Om in deze tijd gemotiveerd te blijven trainen gaat DHD training de DHD cup organiseren. De DHD cup is er voor iedereen die bij een DHD instructeur traint. Je kan kiezen voor de DHD cup dressuur en de DHD cup werken aan de hand, maar je mag met allebei mee doen natuurlijk! Ben je enthousiast geworden? Lees dan hieronder alles wat je moet weten om mee te kunnen doen. Einde van dit jaar hebben we weer een DHD cup met mooie prijzen!

De DHD cup dressuur bestaat uit een dressuurproef van de KNHS. Je filmt dan de laatste proef van de klasse waarin je normaal in uitkomt. Eigenlijk hetzelfde als dat je bij de KNHS een online event rijdt. Je kunt als je online proeven rijdt, hetzelfde filmpje gebruiken voor de DHD cup dressuur. Het verschil is dat wij niet de onderdelen van de proef gaan beoordelen, wij gaan de functionaliteit van de training beoordelen. Dit hebben wij bedacht omdat wij vaak merken met proefgericht les geven dat er een groot verschil zit in het trainen en voorbereiden van de proef en de proef vervolgens rijden. Wij willen jullie juist gaan motiveren om ook in de proef functioneel te blijven trainen met je paard.

Het protocol van de DHD cup dressuur bestaat uit de gangen, stap, draf en galop, het geven van hulpen, de gehoorzaamheid van het paard, de harmonie van de combinatie, houding en zit van de ruiter, functioneel lichaamsgebruik van het paard en het algehele beeld van de combinatie, daarin beoordelen we hoe functioneel je je paard traint in de proef. Daarnaast geven we bij elk ingestuurde filmpje feedback en een stukje huiswerk waarmee je verder kunt werken.

De DHD cup werken aan de hand bestaat uit een aantal oefeneningen die linksom en rechtsom getoond moeten worden. Op deze manier willen we jullie motiveren om meer uit je werken aan de hand training te gaan halen. Ook bij deze cup is de functionele training het uitgangspunt.

De oefeningen voor de werken aan de hand "proef" zijn stap-halt-stap, stap-halt-achterwaarts-stap, wijken vanaf de AC lijn naar de hoefslag, schouderbinnenwaarts op de volte, schouderbinnenwaarts op de lange zijde, schouderbuitenwaarts op de lange zijde. Alle oefeningen moet je eenmaal linksom en eenmaal rechtsom laten zien. Voor de zijgangen telt dat je het op minimaal 1 volte laat zien en minimaal 1 lange zijde beide kanten op.

Het protocol van de DHD cup werken aan de hand bestaat uit het geven van de hulpen, positie van de ruiter, gehoorzaamheid van het paard, harmonie van de combinatie, functioneel lichaamsgebruik en het algehele beeld van de combinatie, daarin beoordelen we hoe functioneel de training van het werken aan de hand is. Het filmpje van het werken aan de hand mag natuurlijk geknipt en geplakt worden!

Wij hopen op een geslaagde eerste versie van de DHD cup en dat we dit elke drie maanden kunnen gaan organiseren. Voor elk seizoen een DHD cup met bijpassende prijzen van DHD training en onze sposoren die we voorstellen op Instagram en Facebook .

Vanaf 1 januari kun je je inschrijven voor de eerste DHD cup dressuur of werken aan de hand. Je mag er ook voor kiezen met allebei de cups mee te doen natuurlijk! Ook mag je meerdere filmpjes opsturen om meer kans te maken en ons jouw progressie te laten zien. In wedstrijdtenue is niet verplicht, het mag natuurlijk wel. Om de houding en zit tijdens de dressuurproef of positie van de ruiter tijdens de werken aan de hand proef goed te kunnen beoordelen zien we wel graag aansluitende kleding en geen dikke jassen bijvoorbeeld. Alle niveaus zijn welkom van B t/m GP. Inschrijven voor de DHD cup samen met je eerste gefilmde dressuur of werken aan de hand proef is €10,- en elke volgende opgestuurde proef €7,50. Hoe vaker je mee doet, hoe meer kans je maakt en hoe groter de prijzenpot is! Als je je inschrijft ga je ermee akkoord dat er stukjes je proef online kan komen te staan op de Instagram en Facebookpagina van DHD training. Graag ontvangen wij bij jouw inschrijving een stukje tekst over jou en je paard en waarom je traint bij een instructeur van DHD training.

Wij hebben er super veel zin in! Wil je toch meer informatie of heb je vragen kun je ons altijd een berichtje sturen! Wij zullen zoveel mogelijk details over de DHD cup op de Instagram en Facebookpagina van DHD training gaan delen!


Prijswinnaars DHD cup Dressuur januari 2021

Eerste plaats is voor Noor met Eve

Tweede plaats Romy met Johnny

Derde plaats Danielle met Vaylonie

Vierde plaats Elisa met Roxy

Vijfde plaats Kris met Magic

"Belofte prijs" voor Ashley met Misty


Prijswinnaars DHD cup Werken aan de hand januari 2021

Eerste plaats is voor Bonnie met Maan

Tweede plaats Romy met Johnny

Derde plaats Dieuwke met Arabat

Vierde plaats Tessa met Altesse

Vijfde plaats Celine met Allstar


Prijswinnaars DHD cup Dressuur mei 2021

Eerste plaats is voor Ashley met Misty

Tweede plaats is voor Sandy met Forever

Derde plaats is voor Esther met Dorado


Prijswinnaars DHD cup Werken aan de hand mei 2021

Eerste plaats is voor Bonnie met Maan

Tweede plaats is voor Joli met Aranca

E-mailen
Bellen